top of page

İNSANIN KENDİ DOKULARIYLA KULAK YAPIMI

HASTANEDE YATIŞ SÜRECİ

Ameliyat ister büyük, ister küçük olsun herkeste bir kaygı uyandırır. Hele de ameliyat olacak hasta bir çocuksa bu anne baba için oldukça stresli bir süreç demektir. Ameliyattan önce neler olacağını bilmek ve ameliyata hazırlıkla ilgili bilgilendirilmek bu kaygı ve stresi önemli ölçüde azaltacaktır. Bu bölümde hastaneye ait bilgiler ve hastanede kalış süresince dikkat edilmesi gereken hususlara değineceğiz.

Anestezi için ameliyat saati öncesinde  minimum 6 saat aç ve susuz  olunması gerektiği için hastanın ameliyat sabahı  hiçbir şey yiyip içmeden  hastaneye  getirilmesi önemlidir.

3

Ameliyattan sonra toplam 3 gün süre ile hastanede, yatışınız süresince anne-baba ve çocuk için ayrılmış özel bir odada kalacaksınız. Mikrotia ile ilgili özel eğitim almış hemşire ve sağlık personelimiz güler yüz ve deneyimleriyle sizlere yardımcı olacaklar.  Ameliyat öncesi ve sonrasında rahat etmeniz için titizlikle kurgulanmış olan bu süreçte  aşağıda yer verilen  hususlarda bizlerle iş birliği içinde olmanız hastalarımızın iyileşme dönemini sorunsuz atlatmaları için önemlidir.

GÜN
AMELİYATA GİRİYORUZ
Untitled-18.png

Hastaneye yatışınızı takiben odanıza yerleşeceksiniz, hastamıza mavi renkli hijyenik kıyafetler giydirilip, şefkatli ve maharetli hemşirelerimizce damar yolu açılacak (KELEBEK) ve böylelikle ameliyata hazırlık tamamlanmış olacaktır. Çocuğunuz ameliyattan yaklaşık yarım saat önce, anestezi ekibimizce az miktarda meyve suyu içinde verilen yatıştırıcı bir ilacın etkisinde olarak hiç korkmadan, üzülmeden ameliyathaneye alınacak ve ameliyat boyunca da anestezi altında olacağından hiçbir acı duymayacaktır.

Anne baba olarak sizler de ameliyathane kapısına kadar çocuğunuza eşlik edebilirsiniz. ANCAK AMELİYATHANEYE GİREMEZSİNİZ.

DOKTOR AMCA İÇERİ ANNE BABA DIŞARI

Siz ebeveynlerin ameliyat sonrası hastanede kalınan süreçte yapılacak işlemler ve hastaneden çıktıktan sonra kliniğimizdeki  pansuman ve kontroller sırasında odanın dışında beklemenizi istiyoruz. Çünkü, deneyimlerimiz çocuk hastaların ebeveynleri varken sağlık ekibi ile uyum göstermemeye meyilli oldukları yönündedir. Özellikle de “korkma”, “acımayacak“ şeklinde uyaran, kaygılı bir ebeveyn en son istediğimiz şey.  Merak etmeyin tüm bu  süreç boyunca yapılacak işlemler çocukların hiç bir zorluk yaşamayacağı ve neredeyse ağrısız olacak şekilde organize edilmiştir. Yıllardır bu işi yapan deneyimli bir ekibiz ve çocukların tüm süreç boyunca büyük bir güven ve uyum sergilediklerini gözlemliyoruz,  yeter ki ebeveynler olarak onlara korku aşılamayınız.

Untitled-19.png
mutaf_edited.jpg
SİZİ ÇOK İYİ ANLIYORUZ

4 çocuklu bir baba ve kendi çocuklarını da ameliyat etmek zorunda kalmış deneyimli bir cerrah olarak neler hissettiğinizi biliyor ve kaygılarınızı çok iyi anlıyorum.  Bildiğim bir şey daha var, o da çocuklarımızın bizlerin düşündüğünden sonrası çok daha akıllı ve güçlü oldukları.  Olaylar onlara iyi anlatıldığı takdirde hemen uyum gösterme kabiliyetine sahipler. Yıllardır ülkemizin değişik şehirlerinden ve dünyanın farklı ülkelerinden gelen mikrotialı çocukların muhteşem dönüşümlerine ve ameliyat siz anne babaların mutluluk gözyaşlarına şahit olmaktayız; gözyaşlarınız mutluluktan bile olsa lütfen çocukların yanında ağlamayın. Çünkü sizlerin  ağlaması ya da telaşlı, kaygılı tavrı hemen çocuğa geçmekte ve onunla ekibimiz arasında kurduğumuz uyum ilişkisi bozulmaktadır. Tedavi süreci boyunca sizlere ihtiyacımız var ama göz yaşlarınıza değil metanetinize, destek ve anlayışınıza.  Siz ebeveyn olarak ekibimizle iş birliği içinde olduğunuz sürece göreceksiniz ki çocuğunuz bu süreçte sizi bile şaşırtacak kadar uyumlu davranacak ve tedavi süreci hepimiz için mutluluk verici olarak ilerleyecektir.  Prof. Dr. Mehmet Mutaf

Artboard 1 copy 3_edited.jpg
Artboard 1 copy 2_edited.jpg
Artboard 1 copy.png
bottom of page